Anyám szorongásán csak az új Hajdú bojler segített

Kicsit megváltoztak az otthoni viszonyok, mióta édesapám egy váratlan szívinfarktus következményében távozott közölünk. Mindannyiunkat nagyon megviselt, de legjobban édesanyámat. Egy kisebb idegösszeomlást kapott, és azóta erős nyugtatókat kap, mert egy két mentális zavar jelentkezik nála. Így nekem kellett jobban besegítenem az otthoni teendőkben, hogy anyám és húgom semmibe se szenvedjenek hiányt. Húgom még fiatal, talán ezért viseli egész jól, de anyám kiakadását megértem, hiszen még gimiben kezdődött a kapcsolatuk apámmal. Az elsők voltak egymásnak és meg is maradtak egymás mellett, ami manapság igen ritka. Mindenesetre én maradtam az egyedüli férfi a családban, szóval segítek, ahogy tudok.

A legrosszabb az egészben, hogy anyám rettenetesen szorongó és pesszimista lett, ezért a legapróbb dolgokon úgy ki tudja készíteni magát, hogy néha komolyan aggódok. Legutóbb a bojler ment tönkre a házban. Mivel én már nem élek otthon, ezt is csak pár nappal később tudtam meg, amikor már húgom hívott fel, hogy nem bírja a reggeli hideg zuhanyt, szeretne végre nyugodtan felébredni a jó meleg víz alatt reggelente. Én egyből számon kértem anyámat, hogy miért nem lépett már az ügyben valamit, hisz szerelőt hívni nem nagydolog, vagy akár lecserélni újra, mert már elég régi bojlerről van szó. Azzal védekezett, hogy annyi rémhírt hallott már a rádióban, állszakemberekről, hogy nem mer kihívni senkit, mert mi van akkor, ha kirabolják a házat, nincs egy erős férfi a háznál, aki megvédene ettől… Én csak a fejemet fogtam ennek hallatán, és egy kicsit kiakadtam, hogy bojlerszerelésből is ekkora ügyet csinál. Aztán inkább úgy voltam, hogy nem is idegesítem magam, inkább kezembe veszem az ügyet és gyorsan túlesek rajta.

Interneten utánanéztem mi a választék és egy jó időt töltöttem azzal, hogy megtaláljam a legjobb ajánlatot. Hosszas böngészés után megtaláltam a villanybojlerbolt.hu weboldalt, ahol számomra a legkedvezőbb feltételek voltak. Remek márka választékuk volt, hisz a hazai piacvezető márkás bojlereket (Hajdú, Ariston) kiváló áron található az oldalon. Ami még erősen befolyásolta a döntésemet az oldalon, a szolgáltatásuk azon része, hogy a megrendelt bojlert be is üzemelik, és ha jól tudom, felár nélkül, de ebbe már nem vagyok biztos, érdemesebb utána járni az oldalon.

Kiválasztottam néhány darabot, amit megmutattam anyának, hogy döntse el, melyik lenne jó nekik otthonra. Nem volt túl egyszerű ez a folyamat sem, mert egyiket se találta elég jónak, mindegyikbe belekötött, még akkor is ha a hibája az volt, hogy éppen szürke színe van. Sajnos nem vagyok egy túl türelmes típus, így kicsit erősebb hangon szóltam anyámra, hogy döntsön.

Csak nem sikerült.

Baja volt, hogy túl kicsik, nem lesz elég meleg víz egy napra. Meg a Hajdún kívül a többi márkát nem ismeri, ezért olyanokat biztos nem akar. Sorolt még néhány tényezőt, amiből én leszűrtem azt, hogy egy nagy Hajdú bojler kell neki végül. Megmutattam neki az általam talált hajdú aquastic villanybojler árát, hogy az igényeit összevetve ezt találtam és ebbe már nem köthet bele. 120 literes, 1800W-al fűti fel igen hamar azt a rengeteg vizet, szóval sose maradnának ketten meleg víz nélkül. Láttam, hogy ez már tetszik édesanyámnak, talán mintha kicsit ki is tisztult volna a depressziójából. Még felhoztam neki érveknek azt is, hogy milyen sokféleképpen lehet fizetni a bojlerért, akár paypal segítségével is! Igaz ez nem mondott neki sokat, de nyomatékosításnak, hogy itt vásároljunk annak jó volt. Nagy nehezen sikerült megrendelni a bojlert, amit néhány nap várakozás után ki is hoztak fel is szereltek. Megoldódott azóta a probléma, kifogástalanul működik a bojler.

Mintha ez a vásárlási projekt, anyámat kihúzta volna egy kicsit a mindennapos depressziójából. Lehet többet kéne őt döntések elé állítanom, hogy realizálja a valóságot maga körül. Akármi, akár hogy is legyen a jövőben, örülök, hogy most egy kicsit jobban van és annak is, hogy húgom a villanybojlerbolt.hu segítségével ismét meleg vízben tud fürödni!