Fiam, férjem, én

Mindenkinek megvan a maga félelme. Ez nem egy amolyan közhely, tényleg mindenki fél valamitől, csak van, aki tisztában van a félelmeivel, és van, akinek fogalma sincsen, hogy mitől fél.

A férjem például attól fél, hogy a fiunk lányos fiú lesz. Gondolom, hogy abból ered a dolog, hogy neki csak lány testvérei vannak, és gyerekkorában lány játékokhoz jutott hozzá főleg, de szerintem alaptalan az aggodalma, tekintve, hogy ő nagyon is férfias férfi lett. Minden esetre, a biztonság kedvéért, összevásárolgat neki minden féle fiús játékot, és próbálja vele megszerettetni azokat a dolgokat, amik kifejezetten fiúsak.

Van már otthon rengeteg műanyagkard és vízi pisztoly, tele vagyunk játékkatonákkal, de most a legújabb, hogy igyekszik megszerettetni a gyerekkel az autókat. Nem, mint ha egy kisfiúval nehéz lenne megszerettetni az autókat, de ő mégis elszánt hivatástudattal küzd azért, hogy ez a kötődés mindenképpen bekövetkezzen. A módszer pedig az, hogy vett a gyereknek a játékwebshopról egy Carrera versenypályát.  Minden játékot innen szokott rendelni, állítólag óriási a választék, és nagyon szuper játékok vannak. Én meg sem merem nézni, mert ismerve magamat, én is hamar belelendülök a vásárlásba. De ő éjjel nappal ezen az oldalon lóg, és keresi a fiúsabbnál fiúsabb játékokat. A legújabb szerzeménye ez az autós csoda. Ez állítólag a versenypályák csúcsa, méretarányosan kicsinyített autókkal, meg minden szuper dologgal, ami ehhez kell. Én meg mondom őszintén, hogy nem vagyok nagyon elragadtatva a dologtól, de a két kis pasim, na, ők imádják. Egész napokon át elfoglalják magukat vele, és szinte hozzájuk sem tudok szólni, olyan szinten beleélik magukat a játékba. Komplett verseny futamokat játszanak végig, ami nekik bizonyára nagyon izgalmas, nekem már kevésbé, de legalább marad egy kis szabadidőm magamra, és én is foglalkozhatok azzal, amivel csak szeretnék, míg ők játszanak.

 

Sőt, újabban bevonják a szomszéd srácot is, és már ő is beszáll a legtöbb versenybe. Nagyon mókás őket hallgatni, ahogy fiúsan kakaskodnak, és próbálják egymást lenyomni. Remélem, egyszer majd megértem, hogy megy ez a fiúknál. De addig is kihasználom a felszabadult időmet magamra, és imádkozom minden nap, hogy a következő lány legyen!