Ingyenes apróhirdetések egy vásárlásfüggő szemével, kicsit másképp, mint az ember először gondolná

Az ember nagyon sok mindentől szoronghat, de nem is feltétlen az a baj, hogy szorong, inkább az, hogy ennek különféle tünetei vannak. Az én szorongásom tünete az, hogy folyton vásárolok, ennek köszönhetően pedig nem csak az a baj, hogy a lakásom már olyan, mint egy raktár, de anyagilag is a csőd szélére kerültem. Gyakorlatilag akkora az adósságom, amit életem végéig nem tudnék visszafizetni, így nem maradt más, mint hogy el kell adnom a dolgaim közül néhányat. Vagy az is lehet, hogy mindent, ebben még nem vagyok egészen biztos, de most már rászántam magam, hogy elkezdjem a dolgaimat árulni. Ki is néztem magamnak egy szuper kis helyet, ahová fel lehet tölteni az eladni kívánt dolgaimat. Ez egy olyan weboldal, ahol szuper lehetőség az ingyenes hirdetés feladás. Nekem mindenképpen erre van szükségem, hiszen az anyagi csődömnek köszönhetően nem tudnék fizetni azért, hogy hirdessem a dolgaimat.

 

Szörnyű dolog ez a vásárlási láz, ez egyfajta függőség, bár sokan nem hisznek benne, és az embert egy csapásra nyomorba döntheti. De óriási szerencse, hogy vannak ilyen oldalak, ahol az ember ingyenesen feladhatja a hirdetését, és megszabadulhat a feleslegesen összevásárolt dolgaitól. Ez egy kis fényt jelent az alagút végén. Nem olyan kilátástalan így a helyzet, hiszen fan módja annak, hogy az ember némileg helyrehozza a hibáit, a másik oldalról pedig jól jár az, aki belefut egy ilyen üzletbe, mert ezeknek a dolgoknak a nagy része kicsit sem használt, teljesen új, és töredék áron megvásárolható az eladó szorult helyzete miatt.

 

Az oldal egyébként nagyon átlátható, csomó féle szűrési lehetőség van a hirdetések között, és még tanácsokkal is ellátják az ott vásárlókat, hogy mire figyeljenek, ha éppen az interneten keresztül vásárolnak, A hirdetés feladása is nagyon egyszerű, végigvezetnek az egész folyamaton, így igazából elrontani sem nagyon lehet, ha csak az ember nem szándékosan csinálja.

 

Egyeztettem ezt a tervet a pszichológusommal, mert kíváncsi voltam, hogy van-e valamilyen befolyással a fejlődésemre, hogy magamtól hoztam meg ezt a döntést, és hogy véghez is viszem. Nagyon örültem, mert azt mondta, hogy még nem is találkozott olyan szenvedélybeteggel, aki saját magától hozott volna meg egy ilyen döntést, így nagyon büszke rám, és nagyon szurkol azért, hogy végig is tudjam csinálni az egészet. Márpedig én biztos vagyok benne, hogy meg fogom csinálni, mert sosem éreztem magam még ennyire erősnek, és sosem akartam még ennyire meggyógyulni. Nagyon szeretnék normális életet élni, és ha ehhez az kell, hogy eladjak mindent, meg fogom tenni. Főleg így, hogy már van hozzá egy megfelelő felületem, ahova csak feltöltögetem a hirdetéseket, felkeresnek a vevők, és már viszik is. Nincsen apró betűs rész, nem von le az oldal a vásárlás összegéből, egyszerűen tényleg zseniális lehetőség az ilyen szorult helyzetű egyéneknek, mint amilyen én is vagyok.

 

De nem csak nekem, hanem másoknak is, mert pl. mikor elmeséltem a bátyámnak, mire készülök, mondta, hogy neki is van egy fűnyírója, amit sosem használt, mert le lett betonozva az udvar, így csak a helyet foglalja, neki is el kellene adni. Azóta már ő is feltöltötte a hirdetését a Nextapróra. A barátnőim is vérszemet kaptak, és sok, nem hordott ruhát kiválogattak, amiket szintén meghirdettek ezen a szuper, ingyenes oldalon. Ők is nagyon jó ötletnek tartották, hogy adjuk el, ami már nem kell. Egy hirdetést pedig összerakni, nem egy nagy mutatvány. És egy csomó képet is mellékelhetsz hozzá, hogy mindenki láthassa, miről szól a hirdetésed. Az egyetlen félő nálam, hogy nehogy átessek a ló túloldalára, és ne kezdjem el vásárlási szándékkal mások hirdetéseit nézegetni. Ehhez nagyon erősnek kell lennem, de én meg fogom állni, mert erős vagyok, és nem fogok elgyengülni, ezt megígértem magamnak, a családomnak, a barátoknak és a pszichológusnak is.